Drie hippe verantwoorde kledingmerken voor mannen

Voor vrouwen is de trend er al vele jaren. Voor heren is het een absolute booming trend van het moment… verantwoorde kleding! Verantwoorde kleding is minder belastend voor het milieu en/of bekommert zich over de situatie en omstandigheden waarin de kleding wordt gemaakt. Deze verantwoorde mode heeft jarenlang te maken gehad met een imagodeukje. Het zou suf zijn om maatschappelijk verantwoorde mode te dragen. Anno 2016 is dat imago weg en is het hartstikke normaal om aan het milieu en de medemens te denken. Absolute voorlopers in maatschappelijk verantwoorde mode zijn:

1. Waschbaer

Deze van oorsprong Duitse webshop verkoopt een enorme collectie ecologische kleding. Niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen en kinderen. Het merk maakt kleding op traditionele wijzen, en laat zich dus niet in met massaproductietechnieken waarbij veel milieubelastende chemicaliën vrijkomen.

Naast het milieu is Waschbaer ook heel erg bezig met het verbeteren van de leefomstandigheden van haar kledingarbeiders. Het merk is daarom lid van de Fair Wear Foundation.

2. Bamigo: bamboe herenkleding

Bamigo is een samenvoeging van Bamboo en Amigo. Het kledingmerk maakt herenkleding van Bamboe: t-shirts, boxershorts, tanktops, sokken, enzovoorts. Het merk vertelt ook duidelijk op haar webshop wat de voordelen van Bamboe kleding zijn en waarom deze textielvorm zoveel milieuvriendelijker is. Draag jij nog veel Bjorn Borg boxers of Happy Socks? Tijd dan om nu over te stappen op Bamigo!

3. VEJA schoenen

Het Franse VEJA maakt al jarenlang hippe sneakers die gemaakt zijn van biologisch katoen, fair trade rubber, en plantaardig gelooid leer. Bovendien zorgen ze dat ze al hun materialen fair trade inkopen zodat iedereen er eerlijk aan verdient. Het leuke aan VEJA is dat de schoenen hartstikke modern zijn en niet onderdoen voor vele hippe Nikes of New Balance modellen. Oftewel: wie goed wil doen, draagt een VEJA schoen!